Kako je sestra Dunder promijenila život zajednice Malanhou u Beninu

Sestra Dorotea Dunder već 26 godina djeluje u Beninu jednoj od najsiromašnijih afričkih država. Osim malog sela Affamey gdje je započela svoj apostolat 1988. godine danas djeluje u još tri zajednice; Poro Novo, Malanhoui u južnom djelu Benina i Biro na sjeveru Benina.

U zajednici Malanhoui nalazi se kuća odgoja, a u ostalim zajednicama redovnica prima siročad i siromašne djevojčice kojima uz pomoć dobrotvora omogućuje osnovno i srednjoškolsko obrazovanje te pohađanje različitih tečajeva.

Sestra Dorotea i u toj dalekoj zemlji nastoji vršiti karizmu reda pohađajući bolesnike u njihovim domovima, brinući se o bolesnima, siromašnima i napuštenima. Promatrajući njezin rad domaće djevojke počele su se zanimati za ulazak u Družbu. Tako je prva sestra Beninka položila prve zavjete 1998. godine. Njoj su se priključivale i druge djevojke, tako da danas ima oko 20 domaćih redovnica.


Kako je započelo njezino putovanje u Afriku i kako izgleda danas jedan dan u sirotištu, ali i još puno toga ispričala je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska sestra Dunder.