U Bjelovaru "Pisanicom do Uskrsa"

Uskrsni je ugođaj u središtu Bjelovara. Manifestacija "Pisanicom do Uskrsa" nudi zanimljive događaje. Može se vidjeti pisanica iz 15-og stoljeća, stare uskrsne razglednice, a udruge i OPG-ovi izlažu svoje proizvode. Stigli su i moto zečevi s darovima za djecu.

Moto zečevi, članovi "White city ridersa",stigli su na svojim ljubimcima i dovezli darove za najmlađe.

- Donijeli smo za djecu pisanice, malo svega da razveselimo ove najmlađe Bjelovarčane, rekao je Predrag Lončar, predsjednik "White city ridersa" Bjelovar.

Najmlađima je bilo još zanimljivije tražiti pisanice skrivene u gradskom parku.

Pronalazila su djeca skrivene pisanice, a arheolozi su  najstariju  u Hrvatskoj, onu iz 15. stoljeća, pronašli 2004. nedaleko od Bjelovara, u Gudovcu, te se sada može vidjeti u Gradskom muzeju.

- Oslikana je najstarijom tehnikom voska i ima geometrijske motive i motiv srca pa se pretpostavlja da je poklonjena nekoj možda dragoj osobi, rekla je Marijana Klasnić, kustosica Gradskog muzeja Bjelovar.

Muzej slavi 70 godina pa je izloženo isto toliko uskrsnih čestitki. Manifestaciju Pisanicom do Uskrsa, Bjelovar organizira drugu godinu.

Niz detalja s kojima smo u stvari smanjili ulaganja samog grada i financija, a više koristili trud i rekao bih inicijativu te ideje svih naših udruga, ustanova, istaknuo je Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik.

Na štandovima na korzu nude se uskrsni ukrasi i dekoracije te proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava bjelovarskoga kraja.