TNG Hard

Jeste li primijetili koliko danas ima naziva za rekreativno vježbanje? Više to nije rekreacija već "Hard body", "Fit body", "Funkcionalni kružni trening", "BAM", "Low" itd.

Tako smo u Varaždinu snimili TNG Hard Tanje Ostović Šlehte, kineziologinje. Kratica nije engleska, jednostavno znači trbuh-noge-guza. A "hard"?

Ipak malo stranih riječ u imenu treninga nije loše, kaže Tanja smijući se. Riječ je dakle o treningu jačeg intenziteta koji cilja na takozvane "kritične točke" na ženskom tijelu, iako nismo nikada otkrili zašto to nije kritično i na muškom tijelu. Ipak na treningu je bio i jedan muškarac, pa je ravnoteža postignuta.

Tanja Ostović Šlehta radi kao profesorica tjelesne i zdravstvene kulture i trenerica rekreacijskih skupina. Njezino bogato iskustvo i znanje mnogo je puta istaknuto ne samo u Varaždinu nego u cijeloj Hrvatskoj, a njezino zarazno veselje i energija nadahnulo je mnoge srednjoškolce i rekreativce da vježbaju.

Tanja se zauzima za redovito vježbanje srednjeg intenziteta za koje smatra da donosi najbolje rezultate. Više od toga, intenzivnije ili teže, može se izvoditi dvaput do triput na mjesec. Tako će se tijelo najbolje razvijati i vi ćete stjecati kondiciju i mišićnu masu na ispravan način.

Njezin drugi, veoma važan savjet je barem jednom na tjedan izađite u prirodu, hodajte. Sjetite se malo djetinjstva i igara koje ste tada voljeli. Nemojte samo intenzivno vježbati u dvorani. I um i tijelo trebaju odmak od rutine.

Tanju ćete naći na Facebooku gdje su i informacije o njezinu centru.