Uskrs na Ergeli Đakovo

Državna ergela Đakovo uz potporu Turističke zajednice grada Đakova organizira prigodni program "Uskrs na Ergeli Đakovo".

Počela je ta već tradicionalna manifestacija. Stiglo je čak 450 djece iz đakovačkih vrtića i predškolci.

Silvija Butković iz Državne ergele Đakovo rekla je da se jako dugo godina trude napraviti "jedan uskršnji ugođaj za sve mališane koji će stići i iz okolnih mjesta".

- Djecu očekuje mini program iznenađenja u jahaonici. Nadamo se da će se radovati đakovačkim lipicancima na kojima ostaje tradicija. Pripremljen je program s jahačima, program s vozačima fijakera. Uslijedit će program s mađioničarem, igre na otvorenom, oslikavanje lica, male radionice za slikare, vožnje fijakera na hipodromu. Mališani će moći voditi svoje bake i djedove u obilazak, istaknula je.

 - U suradnji s Turističkom zajednicom grada Đakova, Državna ergela Đakovo željela je obogatiti program gastro ponudom. Zato će OPG-ovi na štandovima pokazati što marljive slavonske ruke znaju i ono što možemo ponuditi kao destinacija koja se nalazi u srcu Slavonije i kao dio kontinentalnog turizma. Ništa bez dobrog meda, kulena, sira, šunke. Tu je i folklorna baština. Lipicanac kao zaštićena pasmina. Đakovčka katedrala, naglasila je.