Darko Šeparović: osvajanjem nagrada do objave knjiga

Mladi arhitekt Darko Šeparović 2015. godine osvojio je nagradu 'Na vrh jezika' koja mu je donijela objavljivanje pjesničke zbirke 'Autopilot', a nagrada 'Drago Gervais' za najbolji neobjavljeni rukopis omogućila je tiskanje njegova proznog prvijenca, romana 'Krvotok'.

Šeparović je rođen i odrastao u Veloj Luci na Korčuli, a u Zagrebu je studirao, živi i radi. Kao arhitekt radi u arhitektonskom uredu, a poeziju i prozu piše u slobodno vrijeme. Voli odlaziti na 'partije' koje smatra vrstom eskapizma.
Pjesnik s diplomom arhitekta
Prosudbeno povjerenstvo pri dodjeli nagrade, koja je Šeparoviću omogućila objavu prvog romana 'Krvotok', istaknulo je kako je u raspravi naglašeno da se predloženi rukopis izdvaja svojom inovativnošću i provokativnošću.

- Tematski, riječ je o rukopisu koji će privući i zadržati čitateljevu pažnju. I to prije svega smjelim, i uglavnom uspjelim, izborom i slaganjem motiva, te posezanjem za izazovnijim načinima građenja kompozicije, izmjenom pripovjedačkih perspektiva, odstupanjem od očekivanih kronologičkih sljedova i rasporeda događaja, zaključio je žiri koji je Šeparovićev rukopis nagradio za 2017. godinu.

O njegovu romanu koji se bavi se sjećanjima unutar ljubavničkog odnosa s Darkom Šeparovićem razgovarali smo u studiju emisije Knjiga ili život: