Izložba radova studenata ilustracije

U Galeriji "Kupola" Gradske knjižnice u Zagrebu izlažu od sredine ožujka do 10. travnja studenti diplomskog studija ilustracije iz Osijeka. Izložbom se predstavljaju ne samo studenti nego i taj diplomski studij, koji je jedinstven u Hrvatskoj, a, kažu, i šire. Riječ je o mladom studiju, osnovanom prije nepune dvije godine.

Više od sto radova izložili su studenti prve i druge godine diplomskog sveučilišnog studija ilustracije Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka. Jedini je takav studij na ovim prostorima.

Radovi prvih deset studenata nastali su na više kolegija, a studenti uče o novim načinima korištenja ilustracije. Studenti svladavaju različite tehnike - od crtanja i slikanja, oblikovanja u volumenu do rada u digitalnim medijima. Osnova svega je crtež pa su studenti prije svega dobri crtači.

Na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku vrlo su zadovoljni rezultatima studenata, većinom djevojaka. Smatraju da će popularnost ovog studija rasti zbog kvalitete nastave, a i zbog toga što će posla za ilustratore biti u mnogim područjima.