Salvador Dali u Đurđevcu

Muzej Grada Đurđevca priprema još jedan vrlo zanimljiv strani izložbeni projekt: od 26. travnja ondje će biti izložen ciklus 'Recepti za besmrtnost' Salvadora Dalija posuđen iz privatne kolekcije R. Mayera, Kunstgalerien Böttingerhaus iz Bamberga.

Dali je jedan od vodećih nadrealista čiji opus obuhvaća razdoblje gotovo cijelog 20. stoljeća, a izložbom su obuhvaćena 123 djela – grafički radovi, litografije u boji, drvorezi u boji, radovi u tušu, suhoj igli i olovci, akvarelu, akvatinti, gvašu, plakati i tapiserije, stoji u najavi izložbe.

Osim što izložba pruža uvid u likovni opus umjetnika, njegovim načinom interpretacije uvodi nas i u umjetnički pravac nadrealizma koji je obilježio likovnu scenu polovicom 30-tih godina 20 stoljeća, dodaje se.

Izložba 'Recepti za besmrtnost' iznimna je prilika da posjetitelji razgledaju i ostale sadržaje u utvrdi Stari grad u Đurđevcu, spomeniku kulture Republike Hrvatske, te tako uz nju upoznaju i spomeničku baštinu, napominju iz Muzeja Grada Đurđevca.

Taj vrijedan projekt u emisiji Kultura s nogu najavili su ravnateljica Muzeja grada Đurđevca Edita Janković Hapavel i povjesničar umjetnosti Krunoslav Kamenov: