Radionica o čokoladi

"Iz knjige na stol" naziv je  projekta kojemu je cilj  povezati Srednju strukovnu školu Antuna Horvata iz Đakova, učenike osnovnih  škola kao i Gradsku knjižnicu i čitaonicu glede inovativnosti u nastavi. Uz brojna predavaja i organizirane radionice nastoji se i na ovaj način  motivirati učenike  za upis u strukovna zanimanja.

U omiljenim slasticama od čokolade, uživaju i budući kuhari, naveliko praveći svoj dobro poznati školski proizvod.

- Praline ili čokolodane kuglice prave se od izmrvljenog petit beure keksa kojem dodamo marmeladu od aronije, koje zatim promiješamo i oblikujemo kuglice, govori Melani iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova.

- Čokolada se mora kuhati na vodenoj pari inače bi zagorjela te se lagano otapa, napominje Mihael iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova.
Bila meka ili kruta, svi je vole, a pokazalo se da je unatoč kalorijama i vrlo zdrava.

- Bogata je bjelančevinama ,bogata je vitaminima,  sadrži dosta kalcija, porijeklom iz mlijeka. Osim toga sadrži triptofant, jednu jako važnu aminokiselinu, koja nam pomaže da se osjećamo sretniji i zadovoljni, ističe Željka Horvat, profesorica.

Stoga i ne iznenađuje što su baš čokoladu učenici i profesori đakovačke Srednje strukovne škole Antuna Horvata uvrstili u svoj nastavni program.

- Sam projekt se nalazi u školskom kurikulumu „Iz knjige na stol“. Cilj projekta je taj da učenici iz strukovne škole pokažu učenicima u osnovnoj školi kako se zanimljive i edukativne stvari događaju u strukovnim školama, naglasila je profesorica Dubravka Scharmitzer.

Ovakvim projektima želi se izaći i izvan učionice i škole, motivirati učenike za upis u strukovna zanimanja, a učenje uz čokoladu mnogo je privlačnije!