Daniel Craig ponovno Bond, glavnog negativca glumit će Rami Malek

Snimanje svakog filma o Jamesu Bondu uvijek izaziva golem interes. Tako je bilo i danas kada su i službeno objavljene ključne pojedinosti o 25. po redu filmu o legendarnom britanskom tajnom agentu 007 u režiji Caryja Joji Fukunage. 

Fukunaga je poznat po prvoj sezoni HBO-ove serije "Pravi detektiv" i Netfliksovoj drami "Manijak". Prvi je Amerikanac koji režira službeni film Bond franšize. Naime ranije je režirao "Nikad ne reci nikad" iz 1983., no taj se film ne smatra službenim dijelom serijal.

Daniel Craig (51) u novom će filmu opet glumiti elegantnog i šarmantnog agenta iz romana Jana Fleminga, a partnerica će mu ponovno biti Lea Seydoux, koja će i ovaj put utjeloviti Madeleine Swann. Glumica je u toj ulozi debitirala u filmu "Spektar" iz 2015. "M" će i ponovno biti Ralph Fiennes, "Q" glumac Ben Whishsaw, a Miss Moneypeny glumica Naomi Harris.

Novi član filmske ekipe je oskarovac Rami Malek (37), kojemu je dodijeljena uloga glavnog negativca. Uz njega će se u filmu pojaviti i Billy Magnussen, David Dencik, Dali Benssalah, Ana de Armas i Lashana Lynch.

- Na početku filma Bond nije u aktivnoj službi, već se odmara na Jamajci, mjestu koje smatramo njegovim duhovnim utočištem. Ondje počinje njegovo novo putovanje, najavila je producentica Barbara Broccoli.

Radni naziv filma je "Bond 25", a u kinima će se početi prikazivati 8. travnja 2020. Fukunaga je potvrdio da su neke scene već snimljene u Norveškoj.