HRT-ova ekipa s Ribafishom na pripremama za RokOtok

Domagoj Jakopović - poznatiji kao Ribafish - prošle je godine tragično izgubio sina Roka. Ponašao je način kako ponovno biti s njim i osmislio projekt RokOtok. Uz to, želeći i potaknuti roditelje da više budu sa svojom djecom, naročito u prirodi - odlučio se na pravi pothvat: spojiti 50 hrvatskih otoka - plivajući.

Ovoga ljeta cilj mu je otplivati do njih 17. Provjerili smo kako prolaze pripreme.

- Bila mi je ideja da otplivam od rta do rta svakog otoka. Kad dođem do rta, stavim nekakvu zastavicu kao da je taj otok osvojen gdje po dogovoru sa turističkom zajednicom čekaju klinci kod bova, popularno krunice, i onda zajedno s klincima ja otplivam, dođemo na neku plažu, govori Ribafish.

Start je početkom srpnja u Dubrovniku. Plivat će rutom od Mljeta, Korčule, Lastova, Hvara, Visa, Brača, Šolte, sve do Drvenika kamo početkom kolovoza treba stići na cilj.

- Svaki dan u tjednu sam ili u teretani malo ili na bazenu. Za 80 posto tih maratona ja imam fizičku spremu i znanje, kazao je.

A da bi sve prošlo kako je zamislio, potrebna mu je brodica.

- Krećemo sa crowd kampanjom i po meni najbitnija stavka je ta da trebamo nabaviti nekakav brod koji će pratiti mene, ali i sve druge plivače, pojašnjava Ribafish.

Uz fizičku i psihičku spremu, ni volje ne nedostaje.

- Ja imam taj neki dobar cilj - čim sam u vodi ja sam sa svojim sinom, čim sam na nekom novom otoku, to nam je neka zastavica i neka pobjeda naša, kaže Ribafish.