Izložbom glumaca otvoren 17. BOK fest

Izložbom glumaca u središnjem gradskom parku na Trgu Eugena Kvaternika u subotu su započeli 17. Bjelovarski odjeci kazališta koji će trajati do 11. svibnja.

Umjetnički direktor BOK festa Goran Navojec istaknuo je prilikom svečanog otvorenja kako je ovogodišnja najveća bjelovarska kulturna manifestacija posvećena prerano preminulom hrvatskom glumcu Ivi Gregureviću, inače kumu BOK festa.

Nakon izložbe glumaca održana je moto-alka na kojoj su glumci, vozeći se na motorima, imali priliku pokazati svoje alkarske vještine. Zabavni dio BOK-a nastavlja se večeras održavanjem retro-partija u bivšem disko-klubu H8, dok će se u nedjelju na Starom rukometnom igralištu održati BOK rukometni turnir.

Kazališni dio ovogodišnjeg BOK-a otvara mjuzikl Čarobni Broadway zagrebačkog kazališta Komedija u Dvorani europskih prvaka večeras u 21 sat. Tijekom BOK-a bit će prikazano 13 predstava, a u Kulturnom i multimedijskom centru održavat će se besplatne projekcije filmova u kojima je glumio Ivo Gregurević.

Na ovogodišnjem BOK-u premijerno će biti izvedene predstave bjelovarskih autora "Hotel mrtvih žena", u režiji Marka Dragičevića i izvedbi Bjelovarskog kazališta te "10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života" glumca i autora Ivana Ožegovića.

Hrvatsko narodno kazalište iz Varaždina gostuje s predstavom "Čini barona Tamburlana" u režiji Krešimira Dolenčića, zagrebački Teatar &td i Akademija dramske umjetnosti s predstavom "Hedda Galber" u režiji Bobe Jeličića, Teatar Erato & Teatar na Trešnjevci s "Titonom" u režiji Vlatke Vorkapić, a Satiričko kazalište Kerempuh izvest će predstavu "Elling" u režiji Hrvoja Korbara.

Na programu su i predstave "Baš ti, baš tu" Umjetničke družine Auzvinkl u režiji Brune Bebić, "Satnik" Mladena Medaka Gage, "Mistero Buffo" kazališta Grupa i Triko Cirkus Teatra u režiji Lee Delonga, "Idemo uživo" kazališta Luda kuća Renea Bitorajca i Igora Mešina te cabaret "Preko veze" kazališta Moruzgva u režiji Ivana Lea Leme.

Festival 11. svibnja zatvara predstava Jugoslavenskog dramskog pozorišta iz Beograda "Ujak Vanja". Organizator BOK-a je Pučko otvoreno učilište Bjelovar uz potporu Ministarstva kulture te pokroviteljstvo Grada Bjelovara.