Povratak Bellinijeva remek-djela

Obnovljena opera "Norma" talijanskog skladatelja Vincenza Bellinija oduševila je sinoć prepunu dvoranu riječkoga kazališta Ivana plemenitog Zajca. 

Prvi put zajedno su na sceni nastupile naše primadone Kristina Kolar i Diana Haller te pokazale zašto je upravo ova opera jedna od najizvođenijih na svijetu.

Norma, priča o ljubavi, dužnosti i razdoru spojila je dvije proslavljene Riječanke Kristinu Kolar i Dianu Haller. I jedna i druga osvojile su europske operne scene. Sada su u ovom belkantističkom remek-djelu, zahvaljujući još jednoj našoj poznatoj umjetnici, na pozornici Ivana plemenitog Zajca.

U jednoj od najopsežnijih i najzahtjevnijih opernih rola, sopranistica Kristina Kolar ovim je nastupom u Rijeci debitirala u naslovnoj ulozi.

Iznimnu psihološku slojevitost likova u drami o ljubavi i izdaji, praizvedenoj prije gotovo 140 godina, potvrdila je i izvrsna režija Christiana Romanowskog.

Uz orkestar i zbor, raskoši izvedbe obnovljene opere pridonijeli su i članovi baleta te mješoviti zbor Muzičke akademije Sveučilišta u Puli.