Petoro autora predstavilo pjesničke zbirke

Moć stiha bila je vidljiva na Frakturinoj večeri poezije u zagrebačkom Kinu Müller, na kojoj je svoje nove knjige predstavilo čak petero autora.

Tri pjesnikinje i dva pjesnika Frakturin su odabir za novo kolo poezije. Svi su već nagrađivani i prisutni, a nove zbirke donose neka nova čitanja.

Lara Mitraković, Višanka sa zagrebačkom adresom, u zbirci 'Dva puta za jug' govori o povezanosti i odvojenosti s rodnim otokom.

- Otoci umiru. Jedine vijesti koje meni dolaze je da je netko umro, pa me ta tematika najviše inspirirala. Drugi dio zbirke je metaforički put prema jugu: ljubavna, a ponekad i erotska poezija, kaže Lana Mitraković

Za svoju 'Usmenu predaju' Suzana Matić kaže, pak, da je poput živog organizma, a naš kolega s Radio Sljemena Davor Šalat predstavio je šestu zbirku pjesama 'Zvijezde, davna lica, spašeni'.

U zbirci 'Žena žutih očiju' Josipa Gogić se bavi dualnošću ljudske prirode, a tekstovi 'Zbirke malešne' Miroslava Kirina razvijali su se iz prethodnih izdanja i autora odveli u kratke priče, pjesme u prozi i pjesme.