Vukovar: 'SVI za JEDNO HRVATSKO NAJ'

Kulturna je raznolikost bogatstvo koje se mora iskoristiti, a kulturna baština okružuje nas u gradovima u kojima boravimo – zato će se u Vukovaru od 3. do 5. svibnja održati 2. Međunarodni festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, destinacija i atrakcija – 'SVI za JEDNO HRVATSKO NAJ'.

Vukovar će i postati središnje mjesto susreta brojnih turističkih manifestacija, nematerijalne kulturne baštine, eno i gastro ponude te bogatoga kulturno-umjetničkog i zabavnog programa.

- Ulice i trgovi Vukovara bit će ispunjeni glazbom i plesom, brojnim atrakcijama programima za djecu, kreativnim radionicama, uz eno i gastro ponudu iz cijele Hrvatske, najavio je Aleksandar Kovačević, autor i producent festivala.

Organizatori festivala su Grad Vukovar, TZ Grada Vukovara i Organizatori bez granica, a suorganizatori Vukovarsko-srijemska županija, TZ Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatska kuća „Materina priča".

Izvršni producent festivala Silvije Šimac gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio je bogat program kroz tri dana te, među ostalim, izdvojio nastupe Prljavog kazališta, Jure Stublića i grupe Film, Aerodroma, etno grupe Kries, Zvonka Bogdana, LIPE iz Siska, Dubrovačkoga simfonijskog orkestra, Big Benda iz Makarske.

Uz Štimca o festivalu su govorili i autor i izvršni direktor projekta Aleksandar Kovačević, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić i zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček: