Učenici za beskućnike

Vrijeme srećom nije pokvarilo izniman nogometni susret -  važnu utakmicu u kojoj je najmanje važan bio rezultat. Jer, pobijedili su svi! Igrali su na pomoćnom Hajdukovom igralištu momci iz splitske 4. gimnazije i hrvatska reprezentacija beskućnika.

Prvi smo put gledali utakmicu u kojoj navijači više plješću suparničkoj nego svojoj momčadi. Pravi je to sportski duh u mladih duša.

4. splitska gimnazija Marko Marulić slavi dan škole i umjesto da se časte, organizirali su humanitarnu akciju. Želja im je bila pomoći hrvatskoj reprezentaciji beskućnika da otputuje na svjetsko prvenstvo.

Teško im je kaži i zamisliti kako je to biti beskućnik i odlučili im pomoći. Skupljali su novac kako bi prikupili sredstva za njihovu odjeću za put.

- Uspjeli smo skupiti 6176 kuna i 70 lipa za njihovu opremu, znači za 8 reprezentativaca što je zaista suma koja je nadmašila sva naša očekivanja i to su isključivo donacije učenika i kolega 4. gimnazije i ovim putem se želimo zahvaliti i roditeljima naših učenika jer su svi zajedno prepoznali problematiku beskućništva - izjavila je Marijana Munitić.

Najspretniji s loptom u srpnju putuju u Cardiff.  U opremi najboljeg sponzora - splitskih gimnazijalaca.