Što nam se sprema na klupskoj sceni?

Što nam se sprema na klupskoj sceni i koje koncerte možete posjetiti zna naš redoviti gost petkom glazbeni kritičar Dubravko Jagatić.

- U srijedu je počela proslava 20 godišnjice kluba Močvara koja će trajati punih 20 dana. U tih 20 dana će uz mnoštvo predavanja, izložbi, radionica i predstava biti i sva sila koncerata. Nema smisla da sada nabrojim sve koji će nastupiti u tih 20 dana pa ću samo izdvojiti par koncerata u slijedećih sedam dana. Sutra su svi pozvani na Trnjanske kresove i 10. po redu Antifa Night uz prigodni koncert. U nedjelju navečer u Močvari odličan koncert za ljubitelje synth popa jer nastupaju Sana Garić, IvAn i Microslav. U utorak 7. svibnja nakon poduže pauze samostalni koncert Lovely Quinces. Dunja će nastupiti u šatoru pored Močvare Cirko Balkana dok će istu večer u močvari svirati doom death metal bendovi i u četvrtak 8. svibnja Trobecove krušne peći, Beluga, Manmachine i FlipFlop Fatality. Sretan rođendan ekipi Močvare, hvala im na svim sjajnim koncertima u ovih 20 godina koje su nam omogućili  i dobar provod svima koji im se pridruže u proslavi, poručio je. 

- Večeras počinje i Under the Brige festival na Bundeku kod Mosta Slobode u organizaciji Glazbene kuće uz nastup mladih bendova, dodao je.

- Večeras počinje i drugi Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija u Vukovaru. Tako u sklopu spomenutog festivala večeras u Vukovaru nastupa Prljavo kazalište, sutra predvečer koncert naše najhvaljenije world music grupe Kries, a navečer Jura Stublić i grupa Film. U nedjelju navečer nastupa i Jurica Pađen i grupa Aerodrom. Dakako ima još puno raznog popratnog programa. Jako mi je drago da će građani Vukovara uživati u rock koncertima, a još bi mi bilo draže da se to ne događa jednom godišnje već svaki tjedan, naglasio je.

- Sutra navečer i poziv Splićanima da navrate u klub Split Circus na koncert američkog bluzera Jeffa Dalea iz Chicaga kojega će za ovu priliku pratiti splitski bend Harpoon Blues Band, pozvao je.

- Slijedeći tjedan još jedan važan rođendan i prigodni koncertni program. Radio 101 slavi 35 rođendan i tim povodom časte svoje slušatelje prigodnim programom u tri kluba. Proslava započinje na After Worku u klubu Vinyl gdje će od 18 sati nastupiti Mangroove, Kandžija i Elemental. Proslava se seli u Tvornicu kulture gdje nastupa: Pavel, Vatra, Gretta, Gatuzo, Orvel, Lika Kolorado i gosti iznenađenja. Najizdržljiviji potom se sele u After u Klubu gdje ih čeka Krankšvester i DJ-i radija 101. Sretan im 35 rođendan!  Inače, u utorak 7. svibnja počinje i šesto izdanje Zagreb Design Weeka no o tome nešto više slijedeći petak kada će i biti nekih odličnih koncerata na otvorenom, rekao je.

- U četvrtak nam u goste dolazi odličan engleski dream pop odnosno synthpop bend Still Corners. Riječ je kreativnom tandemu kojega čine Greg Hughes i Tessa Murray. Na sceni su prisutni od 2007. godine no prvi album objavljuju 2011. i odmah dobivaju odlične recenzije za svoj hipnotički zvuk synth popa i art rocka 80-tih upakiranog u suvremeni zvuk indie rock scene, a posebno ih je hvalio magazin Pitchfork. Iza njih su četiri albuma do kojega su četvrti "Slow Air" objavili prošle godine i kojega zapravo dolaze predstaviti u Zagreb. Still Corners nastupa u klubu Boogaloo u četvrtak navečer 9. svibnja, poručio je Jagetić.