Pariška policija bori se i protiv najezde buha

Policijska postaja na sjeveroistoku Pariza zatvorena je zbog najezde buha koje su do krvi izjedale policajce i ostale zaposlenike, objavio je u ponedjeljak sindikat policajaca, istaknuvši da su uvjeti za rad u potpunosti neprihvatljivi.

"Već nekoliko dana, službenici policijske postaje u pariškome 19. arondismanu žrtve su najezde buha, a možda i stjenica koje ugrožavaju njihov rad. Uvjeti rada su neprihvatljivi", stoji u priopćenju sindikata.

Neki poslovi, poput istraga, premješteni su u nedjelju u aneks zgrade, a posjeti za javnost policijskoj postaji do daljnjega su zabranjeni. Sindikat traži potpunu dezinfekciju cjelokupnog prostora policijskih zgrada, što bi moglo potrajati najmanje 48 sati.

U priopćenju sindikata stoji da je više zaposlenih zbog ujeda bilo prisiljeno zatražiti liječničku pomoć.

Još uvijek nije poznato je li riječ o buhama ili stjenicama, ili o objema vrstama insekata.

Policijski sindikat navodi i da ovakvo stanje traje već tri tjedna, bez obzira na to što su zaposlenici pet različitih tvrtki obavili dezinfekciju pojedinih dijelova policijske postaje.

Dužnosnici sindikata u ponedjeljak će se sastati s ministrom unutarnjih poslova Christopheom Castanerom i bez sumnje će mu "staviti buhu u uho".