Osijek Drone Expo - jedini sajam dronova u RH

Dvodnevni Osijek Drone Expo ove će se godine, po drugi puta, održati u Nastavno športskoj dvorani Gradski vrt. Okupit će izlagače, škole i fakultete te stručnjake iz raznih područja. Dan ranije na GFOS-u domaći stručnjaci i predavači iz SAD govorit će na posebnoj konferenciji.

Sajam se službeno otvara u petak 10. svibnja, u 11 sati u velikom holu ŠD Gradski vrt na glavnom ulazu u dvoranu sa sjeverne strane. Dvadesetak izlagača pokazat će najmodernije bespilotne sustave i dodatnu opremu. Održat će se i posebna utrka dronova, edukativne radionice za djecu, a program sajma počinje dan ranije, u četvrtak 9. svibnja, konferencijom na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu, gdje će glavna tema biti upotreba dronova u poljoprivredi. Mladi će se se na sajmu u dvorani moći upoznati s osnovama izrade i korištenja dronova te dobiti i informacije o osnovama robotike.

- Uvjeren sam da će sajam dronova postati osječki brend i da će Osijek u cijeloj Hrvatskoj biti prepoznatljiv po održavanju tog jedinstvenog sajma, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega.

Sajam je u petak otvoren do 18 sati, a u subotu od 10 do 18 sati. Organizator sajma je tvrtka Osječki sajam, suorganizator je Poduzetnički inkubator BIOS, pokrovitelji su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija uz potporu osječke Turističke zajednice te gradske i županijske Zajednice tehničke kulture.