Projekt "Moj prijatelj živi u Beninu"

Već desetu godinu zaredom, u Osnovnoj školi Dragutina Kušlana u Zagrebu održava se humanitarnini koncert za djecu u Beninu koja su, zbog poplave, ostala bez roditelja i domova.

Projekt "Moj prijatelj živi u Beninu" inicijativa je Udruge Anđeosko srce iz Zagreba koja je  uz pomoć dobročinitelja iz Hrvatske i inozemstva pomogla u izgradnji sirotišta u Beninu, u kojemu živi 30 djevojčica bez roditeljske skrbi.

Svako dijete ima pravo na dostojanstven život, školovanje
i djetinjstvo. To je ono što već 10 godina motivira nastavnike i učenike u Osnovnoj školi Dragutina Kušlana. Jučer su punim srcem pjevali i svirali za svoje male prijatelje u Africi.

- Zapravo stanje je mogu reći zadovoljavajuće jer djeca imaju pristojne životne uvjete, i za školovanje i za ostale potrebe koje ne bi imali da su ostali kod rodbine, radi se o djeci koja su ostala bez roditelja, rekao je Odilon Singbo, beninski svećenik s hrvatskom adresom.

Vjeroučiteljica škole Ružica Lice prije 10-ak godina posjetila je Benin, a po povratku, potresena onim što je vidjela, odlučila je nešto poduzeti.
- Osobno sam se osvjedočila o siromaštvu, teškoćama života djeci koja isto tako zaslužuju dostojanstven život i to me potaklo i motiviralo da mi s ovom dragom djecom učinimo barem nešto, kap dobrote koja se širi, istaknula je Ružica Lice, vjeroučiteljica u OŠ Dragutina Kušlana.

Veselom koncertu na kojem se pjevalo, plesalo i sviralo pridružile su se i pjevačice Nina Kraljić i Franka Batelić.

Ova je Osnovna škola osim mjesta obrazovanja, postala i mjesto u kojem se uče humanost, suosjećanje i solidarnost, a zajedno s udrugom Anđeosko srce, nadaju se još dugo pomagati djeci u Beninu.