Velika Pisanica: 9. dani Ede Murtića

U Velikoj Pisanici održavaju se 9. dani Ede Murtića. U rodnom mjestu velikoga hrvatskog slikara tim su se povodom i ove godine na radionici okupili studenti Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba.

Svatko na svoj način obrađuje  "Zavičajni i iskustveni prostor Ede Murtića". Kist, flomaster, olovka - nije važno - važno je izabrati zanimljivost u okruženju.

- Neke zanimljive motive i u tehnici flomastera na bijelom papiru probati izvući neke teksture, oblike, detalje biljaka, kore drveća, rekao je Dorian Bezjak, student na Akademiji likovnih umjetnosti, Zagreb.

Nekoliko studenata u Velikoj Pisanici izradilo je pripremne radove koje će dovršiti na Akademiji.

- Bitno da studenti u tih nekoliko sati izrade što je više moguće crteža da bi onda u drugome dijelu ovoga projekta  u suradnji s profesorom emeritusom Zlatkom Keserom radili na izvođenju crteža većih formata, istaknula je Gordana Bakić-Vlahov, izv.prof.art., Akademija likovnih umjetnosti, Zagreb.

Milina je raditi u okruženju Murtićevih slika koje je darovao svojem rodnom mjestu. Apstrakcija koja odiše nevjerojatnom energijom - reći će stručnjaci.

- DefinitIvno mogu rećI da neke stvari utječu na moj rad, ali i na rad ostalih kolega, bez obzira što je sada drugačije vrijeme i što su neki novi trendovi, naglasio je Bezjak.

Iz rodne kuće s roditeljima je otišao kao petogodišnjak i nastavio školovanje u Zagrebu, ali svoj zavičaj nikada nije zaboravio. U  Bjelovaru je proglašen i počasnim građaninom.