Karlovačko Zvjezdano ljeto

Pred Karlovcem je još jedna bogata turistička sezona. U prilog tomu svjedoče i rezultati: u prva 4 mjeseca ove godine u turističkoj zajednici bilježe povećanje broja turista za čak 18 posto.

Glavnina atrakcija tek se očekuje; predstavljena je manifestacija Zvjezdano ljeto u Karlovcu, a uz već poznatu Aquatiku grad će dobiti još jedan zanimljiv turistički adut - Muzej Domovinskoga rata na Turnju koji se otvara početkom srpnja.

Interes za slatkovodni akvarij uz samu obalu Korane ne jenjava. U prošloj godini Aquatiku je posjetilo 70 tisuća posjetitelja.

- Sada trenutno nas najviše posjećuju školske skupine iz cijele Hrvatske, na to smo jako ponosni, tako da očekujemo uspješnu špicu, a onda ćemo se zaista potruditi da privučemo veći broj turista koji proputuju korz Karlovac na morske destinacije, kaže Margarita Maruškić Kulaš, ravnateljica JU Slatkovodni akvarij "Aquatika".

Ovo je jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj. Upoznati možete čak 85 vrsta riječnih riba, ali i sve podvodno bogatstvo hrvatskih rijeka.

- Naš je stav da su naše ribe naši kućni ljubimci i imaju kompletnu skrb, počevši od dobrih uvjeta života, kvalitetnu vodu, hranu i svega što im treba, naglasio je Krešimir Kuri, voditelj Stručne i tehničke službe.

Početkom srpnja svoja će vrata otvoriti i Muzej domovinskoga rata na Turnju. Unutar nekadašnje zgrade Kalifornija, gdje je bila prva crta obrane grada, postavit će se stalni postav, multimedijski sadržaji, a posjetitelji će čak moći ući u jedan bunker.

- Na taj način podižemo sadržaj, podižemo atraktivnost, podižemo vidljivost našeg grada i omogućujemo da se posjetitelji duže zadržavaju, automatski to generira i veći turistički promet, što u konačnici i jest cilj svih turističkih aktivnosti, kaže Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca.

Zahvaljujući Zvjezdanom ljetu, manifestaciji kojom će se obilježiti 440. rođendan Karlovca, posjetitelji će moći uživati i u kulturnim, zabavnim te sportskim atrakcijama. Izdvajamo - Ivanjski krijes, Festival balona na vrući zrak, Međunarodni festival folklora i tradicionalni bal. Više od 200 programa za posjetitelje - i svi su besplatni.