Projekt ALU kao vježba za budućnost

Studenti nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu pripremaju se za svoj Dan otvorenih vrata koji će održati 11. svibnja.  To je događaj poznatiji kao "Cash & Carry". Ove je godine i jubilaran, petnaesti po redu.

Osim slika, grafika, skulptura i mapa možete razgledati prostore Akademije na Jabukovcu u Zagrebu, kupiti po simboličnoj cijeni lijepa studentska djela, a bit će i mladih sastava koji će svirati i uveseljavati posjetitelje.

Inače, već petnaest godina, pred kraj nastavne godine, Nastavnički odsjek Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu otvara svoja vrata i svi zainteresirani mogu slobodno prošetati odjelima i pogledati kako nastaju umjetnička djela.

Smatraju da im je ovaj odnos s kupcima vježba za budućnost. Dogovaraju se za cijenu, i jedni i drugi svjesni da je taj odnos povjerenja dobar za oboje. Radovi vrijede i više, ali je mladima drago što ih po povoljnoj cijeni kupe upravo oni koji ih prepoznaju kao umjetnike još dok studiraju.

Studentima je ovo prvo izlaganje radova. Za to se pripremaju cijelu godinu. Pozivaju građane, ljubitelje umjetnosti, predstavnike tvrtki, a osobito učenike osnovnih i srednjih škola - da upoznaju njihove umjetničke radionice i osjete šarm izložbe Cash and Carry. Samo će malo dotjerati radni prostor i pretvoriti ga u izložbeni, ali ćete u njemu jasno osjetiti dah nedavnog stvaranja.