Prkosne i ponosne

Prema posljednjim službenim podacima Bjelovarsko-bilogorska županija prednjači po broju poduzetnica - četvrtina poduzeća i trećina obrta u njihovu je vlasništvu. Stoga je upravo Bjelovar bio savršeno mjesto za održavanje konferencije "Prkosne i ponosne" na kojoj se moglo čuti kako unaprijediti poslovanje i uspješno zaplivati poduzetničkim vodama.

U zdravom tijelu zdrav duh  -  u Nikolininom se slučaju spojio i s poduzetničkim. Petnaest godina radi kao fitness trenerica pa je ljubav prema vježbanju i zdravoj prehrani spojila u vlastitom obrtu. No, istodobno voditi posao i obitelj nije jednostavno.

Slažu se s tim i sudionice konferencije "Prkosne i ponosne" ističući kako se susreću i s mnogim drugim preprekama.

Naši podaci pokazuju da je većina tvrtki, do 70%, u ženskom vlasništvu do 4 zaposlena, a ostatak su ove neke veće tvrtke i to je zapravo velik problem na koji ukazujemo da žene pokreću biznise, imaju volju i želju i poduzetništvo danas definitivno je karijerna opcija, ne idu samo iz nužde - kaže Ivana Matić, mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria.

No, prepreke su tu -  da bi se preskočile. Ženama majkama poduzetnicama i državna i lokalna vlast mogu uvelike olakšati poslovanje, a Institut za razvoj ženskog poduzetništva za to predlaže brojne mjere.