Prvi plastic free hotel u Hrvatskoj

Rovinjski hotel Adratic do kraja godine sve plastične predmete za jednokratnu uporabu zamijenit će rasploživim alternativama. Time će postati prvi hotel u Hrvatskoj koji provodi projekt Plastic free, odnosno zalaže se za čišće okruženje i odmor bez plastičnog otpada.

Hotel će do lipnja prestati koristiti 80% plastičnih proizvoda za jednokratnu uporabu. Do kraja godine u potpunosti će ih izbaciti u svim smještajnim jedinicama, barovima i restoranima.

- To su razni artikli primjerice male boćice u kojem se nalazi kozmetika, plastične boce i najlon vrećice one su najzastupljeniji artikli. Inicijativa Adraiatik za Adratik prozišla je upravo ovdje iz sreca Rovinja kao ideja da stvorimo radno okruženje ali i odmor ta naše goste bez jednokratne plastike, kazala je Lovorka Struna, voditeljica projekta i direktorica Hotela Monte Mulini i Lone.

Gosti su oduševljeni. Do kraja godine Hotel Adriatic koristit će isključivo biološka sredstva za čišćenje, odnosno proizvode od prirodnih, ekološki prihvatljivih ili recikliranih materijala. Podupiru to i ekološke udruge.

U Rovinju su otišli i korak dalje. Provode i panel diskusije na kojima zaposlenike hotela, dobavljače, partnere, goste i građane educiraju o štetnosti plastike i važnosti održivoga razvoja, ekologije i zaštite okoliša. U planu je gostima ponuditi i promatranje dupina te ih upoznati s rovinjskom eko tržnicom, proizvođačima ekološkog maslinovog ulja te održivim načinom kupovine.