U Rijeci počinje najveće studentsko događanje u regiji - Student Day Festival

U Rijeci počinje Student Day Festival - najveće studentsko događanje u regiji. Ove se godine slavi deset godina uspješnog održavanja. U tjedan dana nudi bogat program ispunjen brojnim sadržajima.

Očekuje se dolazak oko 40 000 studenata iz Hrvatske, ali i drugih zemalja u regiji. Student Day festival postao je riječki brend. Cjelokupni program je ove godine podignut na višu razinu.

- Student day festival nisu samo 2 dana udarno koncerta, to je niz događaja iz kulture, iz sporta, predstavljanje udruga, studentskog aktivizma, rekla je Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci.

- Druga najbitnija stvar da smo za 10 godina doveli najveću zvjezdu koja je ikad bila na Student day festivalu - Rudimental. Preko 350 milijuna pogleda. Oni su trenutno jedni od najvećih izvođača na svjetskoj sceni, kazao je suorganizator Student Day Festivala Alen Tibljaš.

Posebnost ovoga Festivala je što je ulaz na sve programe slobodan, uz iznimku humanitarnih događanja od kojih je ove godine prihod namijenjen studentskom projektu Kosa Ri, studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Cilj tog projekta je prikupljanje kose i izrada perika za djecu oboljelu od autoimunih i onkoloških bolesti.