Počinje Eurosong - večeras prvo polufinale samo na HRT-u!

Hrvatska radiotelevizija i ove godine tradicionalno prenosi sve tri večeri najvećega svjetskog televizijskoga glazbenog natjecanja – natjecanja za pjesmu Eurovizije.

Ovogodišnje, 64. natjecanje održava se u Tel Avivu zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi pjevačice Nette s pjesmom Toy, a tu ćemo pjevačicu i večeras imati prilike vidjeti. Inače, izbor za pjesmu Eurovozije održava se već treći put u povijesti u Izraelu, nakon 1979. i 1999., a ove godine sudjeluje 41 država.

- Kratka povijest Eurosonga

Natjecanje se održava u areni Expo Tel Aviv, a kroz trodnevni zabavni program gledatelje će voditi televizijski voditelji Erez Tal i Assi Azar, te Lucy Ayoub sa supermodelom Bar Refaeli.
Geslo je ovogodišnjega natjecanja za pjesmu Eurovizije Usudi se sanjati (eng. Dare to Dream).

U prvom polufinalu za prolaz dalje bori se 17 zemalja, među kojima su naši susjedi Crna Gora, Slovenija, Mađarska i Srbija a natječu se još Poljska, San Marino, Češka, Cipar, Finska, Bjelorusija, Belgija, Gruzija, Island, Estonija, Portugal, Grčka i Australija.

Hrvatski predstavnik Roko s pjesmom The Dream nastupit će u drugom polufinalu u četvrtak, također u 21 sat. Veliki finale na rasporedu je u subotu, nadamo se uz nastup našeg Roka!

- Svi predstavnici Hrvatske na Eurosongu

I ove će vas godine kroz najgledaniji glazbeni show vodi Duško Ćurlić. Prijenos pratite od 21 sat na Prvom programu HTV-a i Drugom programu HR-a!


Službene stranice hrvatske delegacije pri Izboru za pjesmu Eurovizije: 
www.instagram.com/eurosong_hrt/ 
www.facebook.com/EurosongHRT/ 
www.hrt.hr/dora/ 

Službena stranica Izbora za pjesmu Eurovizije 2019: www.eurovision.tv

Na području Republike Hrvatske pratite prijenose Eurosonga i putem multimedijske platforme HRTi.