Praznik cvijeća u Kaštelima

Turista je svakim danom sve više, gradovi se pripremaju za sezonu. Kaštela Praznikom cvijeća žele potaknuti svoje mještane da turiste dočekaju sa što ljepše uređenim okućnicama.

"Lipa su, lipa moja Kaštela", naziv je cjelogodišnjeg programa kojim se Grad Kaštela pokušava što bolje urediti, a na Prazniku cvijeća u dvorcu Vituri najboljima u tome dodjeluju se nagrade.

- Tu su uključeni naravno vlasnici kuća, okućnica, vrtova, lijepih balkona, ali isto tako i vlasnici odnosno pravne osobe, vlasnici tvrtki i drugi koji na svoj način općenito dižu opći dojam ljepote Kaštela, rekla je direktorica TZ Kaštela Nada Maršić.

Uz 19. Praznik cvijeća, i 28. Natjecanje za najljepši perivoj, odgojno obrazovne ustanove provele su najstarije - 32. Natjecanje u uređenju svojih okoliša. A sve s ciljem što boljih turističkih rezultata.

- I dakako da nam je sve to skupa dodana vrijednost koja Kaštela izdvaja od drugih destinacija po ljepoti svojih vrtova, perivoja, okućnica, a zahvaljujući i tome bilježimo sve bolje rezultate u sezoni, ali i prije i poslije sezone, dodaje Maršić.

Vrtu obitelji Novak je ove godine pripala nagrada za najljepši perivoj i okućnicu. Okoliš Dječjeg vrtića Jordanovac najljepši je u svojoj kategoriji, a rasadnik Geront nagrađen je za bogatu kolekciju dendrološkog materijala.