Kružni intervalni trening u Varaždinu

Bilo je zanimljivo upoznati rad Gorana Novaka, instruktora fitnessa u Varaždinu. Njegov kružni intervalni trening na spravama po mnogo čemu je specifičan.

Kružne treninge smo upoznali, a i intervalni nam nisu strani. Sprave i rekvizite također smo vidjeli u tom načinu treniranja. Pa po čemu je onda Goranov trening toliko drugačiji da privlači veliki broj rekreativaca?

Jednostavno je. Po dobro promišljenom spoju svega nabrojenog i u finoj ravnoteži elemenata vježbi koje se spajaju u cjelinu. I još je po nečemu ovaj trening zanimljiv. Prava je rijetkost u dvorani za grupne treninge naći sve sprave iz teretane, a ova ih ima i u kružnom treningu svaka od njih je u uporabi. To pridonosi boljim rezultatima.

Trening je osmišljen da „iznenadi“ tijelo. Ako ste izvodili vježbe za mišiće  donjih  ekstremiteta, sljedeća će biti namijenjena suprotnim mišićima. Umaranjem i odmaranjem mišića, on reagira vlastitim rastom.

I nema bojazni od napuhanih ili kvrgavih mišića, jer se posebna pozornost posvećuje istezanju i odmoru. Ipak, kaže nam Goran, i ima pravo, sve će vježbe biti učinkovitije a rezultati bolji ako se uravnoteženo hranite. Bez redukcijskih i iscrpljujućih dijeta, samo kontrolom unosa hrane i vježbanjem vaše će tijelo dobiti željeni oblik. O veselju i druženju na ovim satima ne treba ni govoriti. Puna dvorana to pokazuje.

Gorana Novaka naći ćete u prostoru NK Varaždin.