Obitelj Barun - život s 12 djece!

Dok mnoge obitelji u našoj zemlji imaju jedno ili dvoje djece, posjetili smo obitelj Barun iz Rakitja koja ih ima dvanaestero. Svi su već odrasli, visoko su obrazovani, situirani i većina njih ima i svoje obitelji. Radosti i pjesme nikada im ne nedostaje. Osnovali su i svoju klapu Barun s kojom su nastupali u Bruxellesu, Parizu, Budimpešti kao i na mnogim domaćim manifestacijama.

U klapi pjevaju osmorica braće i jedna sestra, djeca prosvjetnih radnika Nadice i Mije Barun iz Rakitja. Odgajani bez baka-servisa, bez ičije pomoći, ali s mnogo ljubavi - rekla nam je majka Nadica koja je s punim radnim stažem prije dvije godine otišla u mirovinu.

Uz razumijevanje kolega na poslu, supruga koji joj u svemu pomaže i vjeru u Boga - sve je, ističe, bilo lakše. Najteža je bila rana smrt supruga, kada je morala preuzeti obje roditeljske uloge.

Odrastanje uz puno smijeha, dječjih nepodopština, zadirkivanja i osjećaj zajedništva samo su neke od blagodati ove brojne obitelji. Pogledajte prilog Snježane Bačić: