6. lipnja 1968. - Ubijen Robert Kennedy

Pet godina nakon ubojstva američkog predsjednika Johna Kennedyja u atentatu u Dalasu, 6. lipnja 1968. cilj je bio još jedan Kennedy, ovaj put Džonov brat Robert.

Bio je to mlad, ambiciozan političar, jedan od kandidata za novog američkog predsjednika. Pripadao je liberalnom krilu Demokratske stranke i zagovarao političke poglede ubijenog brata. Kada je ušao u Senat, Robert se istaknuo zagovaranjem socijalne reforme američkog društva, dosljedno podupirući afroamerički građanski pokret. Nesmiljeno se borio protiv organiziranog kriminala, često uz otvoreno protivljenje tadašnjega gotovo svemoćnog šefa FBI-a J. Edgara Hoovera.

Onodobnom američkom politikom dominiralo je pitanje Vijetnamskog rata, čiji je Robert bio oštar kritičar te je čak zagovarao stvaranje koalicijske vlade u Saigonu, u kojoj bi sudjelovao i Vijetkong. Vrhunac političke karijere postigao je u svibnju 1968., objavivši kandidaturu u redovima Demokrata. Kad je ušao u izbornu utrku, Robert Kennedy je izjavio: "Kandidiram se zato što sam uvjeren da je ova zemlja na opasnom putu i zato što duboko osjećam što se mora dogoditi, pa smatram svojom obvezom učiniti sve što mogu. Katastrofalnu politiku možemo izmijeniti samo ako promijenimo ljude koji je sada određuju".

Na Roberta Kennedyja nasrnuo je 24- godišnji Palestinac Sirhan Bishara Sirhan zbog njegove potpore prodaji američkih borbenih zrakoplova Izraelu. Nakon velikog skupa u hotelu "Ambasador" u Los Angelesu Sirhan mu je ispalio nekoliko hitaca u glavu. Nekoliko trenutaka poslije Robert Kennedy je izdahnuo. Bila je to još jedna tragedija u obitelji Kennedy čije okolnosti nikada nisu potpuno razjašnjene. Neki su očevici tvrdili da je pucao ne samo Sirhan nego više osoba te da i u ovom slučaju istina o atentatu nije otkrivena javnosti. Velik dio dokaznog materijala jednostavno je nestao ili je uništen.