Na igrama samaca više od 160 sudionika

Na novouređenoj virovitičkoj šetnici proteklog su vikenda održane međunarodne igre samaca koje su na druženju okupile oko 160 sudionika iz Varaždina, Koprivnice, Čakovca i slovenskog Hoča pri Mariboru. Mnogi od njih upravo su na ovakim susretima pronašli srodnu dušu.

Na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića natjecatelji su se okušali čak u pet sportskih disciplina, od viseće kuglane i pikada pa sve do bacanja karika i teniskih loptica. Kako bi postigli dobar rezultat, neke od ekipa s pripremama za ovakvo natjecanje počinju dosta rano.

- Pripremamo se uvijek jedno mjesec dana prije nego krenemo na natjecanja, pripremamo se da malo treniramo dva puta tjedno i tako, ljudi nam dolaze uživaju, ali najviše nas raduje što se družimo, rekla je Barbara Matoničkin iz Udruga samaca Koprivnica.

Prošle godine na igrama samaca u Koprivnici virovitička udruga samaca Živi život osvojila je prvo mjesto stoga im je ove godine pripala čast biti domaćin međunarodnom natjecanju i druženju samaca i osamljenih. Udruga ujedno ove godine obilježava i desetu obljetnicu uspješnog djelovanja, a danas u raznim aktivnostima okuplja osamdesetak članova.

- Cilj je ustvari bio taj prije deset godina da jednostavno samce i osamljene na neki način oživimo, kako se kaže, da znaju da pripadaju ovom društvu, da se s nama druže, mi imamo x raznih aktivnosti od aerobika, radionica plesova, kazala je Gabriela Arapinac, predsjednica Udruge samaca "Živi život" iz Virovitice.

A takva druženja, kako doznajemo, urode ponekim ljubavima, ali i brakom. U sportskim natjecanjima ekipno najbolja je bila koprivnička udruga samaca, a sljedeći ovakvi susreti i natjecanja održat će se iduće godine u Varaždinu.