Nova sezona Zagrebačke filharmonije: 'Jer niste čuli sve!'

Pod geslom 'Jer niste čuli sve!' najavljena je nova sezona Zagrebačke filharmonije. Orkestar će i dalje pomicati granice, tražiti novu publiku i nastupati uz velike zvijezde.

Zvučna gostujuća solistička imena i dalje su jedan od glavnih aduta Zagrebačke filharmonije. U goste među ostalima dolaze sjajni pijanisti Andrew von Oyen i Bruno Vlahek te virtuozna violinistica Karen Gomyo.

- Mislim da sam puno postigao s Filharmonijom, presretan sam da će surađivati s izvrsnim Martinom Draušnikom. Ja sam se više fokusirao na davanje prostora iznimnim hrvatskim umjetnicima da nastupaju s orkestrom. Mislim da je to posebno važno, istaknuo je šef dirigent Zagrebačke filharmonije maestro David Danzmayr.

Kako kažu u Filharmoniji, želja im je natjerati publiku da isključi probleme, a uključi glazbu. To će činiti i atraktivnim koncertima u ovogodišnjem OFF ciklusu među kojima je i stari lisac Zoran Predin.

Novost je i 'MINIMINI' ciklus koji će već u jesen privući naše najmlađe na koncert Zagrebačke filharmonije.

Nakon uspješnih gostovanja u Kini, Argentini, Omanu i Kuvajtu, filharmoničari se sada spremaju osvojiti bliže destinacije, a 149. sezona Zagrebačke filharmonije počinje 27. rujna i u 4 ciklusa doista će se pronaći za svakog ponešto.