Strani studenti na studiju gastroenologije u Požegi

Uz proslavu 21. obljetnice - Veleučilište u Požegi pokrenulo je inicijativu turističkog brendiranja Slavonije i ruralnog prostora. Bit će to i jedna od tema njiihova novog stručnog studija - gastroenologije. Različite stručne i specijalističke programe u Požegi trenutačno pohađa više od 900 studenata iz Hrvatske i drugih zemalja.

Na studijsku praksu u Požegu Fabijan je stigao iz Francuske. Iz najpoznatije vinske regije Champagne - u kolijevku hrvatskih kontinentalnih vina. Proizvodi ih i požeško Veleučilište pa će strani studenti praksu odrađivati i u podrumu i školskom vinogradu.

A upravo poljoprivredni stručni i specijalistički studiji privlače u požešku dolinu sve više studenata. Na proslavi 21. obljetnice Veleučilišta najbolji su nagrađeni. Za one buduće najavljeno je pokretanje novog studija - gastroenologije.

Sjajan je to plan, kažu ugledni stručnjaci. No prije toga valja Slavoniju i njezine proizvode učiniti prepoznatljivima. Golem potencijal pretočiti u priče o njihovu nastanku i mirnom životu u ruralnom prostoru.

Podrška požeškog Veleučilišta brendiranju Slavonije - njezina je nova razvojna šansa: da postane odredište u koje će turisti rado dolaziti, a Slavonci se vraćati.