Festival "Okusi Mediteran"

Vrhunsko maslinovo ulje bilo je nezaobilazna namirnica vodećih chefova Azije i Europe koji su na Hvaru sudjelovali u turističko-gastronomskoj manifestaciji "Okusi Mediteran!" Dio je to obilježavanja 150.-te obljetnice organiziranog turizma na Hvaru.

Šesti put u Hrvatskoj, drugi put u Hvaru, srcu Mediterana. Festival "Okusi Mediteran" slavi i promovira mediteransku prehranu i način života koji su na popisu nematerijalne kulturne baštine.

- Otoke Brač i Hvar i ovu mediteransku prehranu UNESCO je uvrstio na taj popis i zaista to je velika,ogromna stvar za nas, za našu promociju, rekao je Rikardo Novak, gradonačelnik Hvara.

Naš najsunčaniji otok, osim suncem, obasjan je i sjajem brojnih zvijezda koje rado posjećuju jednu od naših najatraktivnijih turističkih destinacija. Ovoga puta ugostio je svjetski poznate chefove koji su na radionicama okuse Mediterana sljubljivali s različitim kuhinjama svijeta. Među njima i Tajlanđanku Bee Sangun, trenutačno vodeću azijsku cheficu u izboru "fifty the best", odnosno 50 najboljih restorana Azije.

- Ja između ostalog istražujem jela stara i preko 200 godina,zapisujem te recepte i uvrštavam ih na jelovnike gostima, govori Hrvoje Zirojević, najbolji chef Hrvatske 2019. po izboru Gomiot.

U godini velike turističke obljetnice iz Hvara je u svijet poslana i najljepša moguća gastro-turistička razglednica koja na najbolji mogući način promovira ljepotu hrvatskoga turističkog bisera i jedinstveno bogatsvo okusa naše mediteranske prehrane.