Šoderica u novome ruhu

Petu godinu zaredom Podravci i njihovi gosti mogu uživati u Ljetu na Šoderici. Uz sport, zabavu i kulturu 'Ljeto na šoderici' će biti u znaku infrastrukturnih promjena. Aktivnosti su već počele, a službeno Ljeto na Šoderici otvara se 9. lipnja.

Ovo nekada vrlo popularno izletište sve se više približava svojim zlatnim godinama kada se o Šoderici s pravom govorilo kao o podravskom moru. Tomu je zasigurno brojnim sadržajima pridonijela i  manifestacija "Ljeto na Šoderici".

Prva je imala šest tisuća posjetitelja, a prošlogodišnja 75 tisuća. Ove godine kazališne predstave Kerekeš teatra, koncerti, country vikend, ribička natjecanja i drugi sadržaji bit će upotpunjeni uređenim kampom.

Zadnji radovi su u tijeku. Kamp će imati 30 smještajnih jedinica, moći će prihvatiti 90 osoba. Svako kamp mjesto imat će svoj priključak za struju, vodu. Imat će i sanitarne čvorove s praonicama za suđe. Kamp će 15.6. biti spreman za otvorenje.

Općina Legrad početkom proljeća uklonila je mulj s dijela obale i nasula novi šljunak. Uskoro će imati i rješenje za travu u vodi.  Uz šetnicu, planirani su vidikovci za promatranje bogatog životinjskog svijeta, nabava električnih bicikala i gradnja javnog sanitarnog čvora.