Humanitarci na biciklima

Koprivnički poduzetnici koje je spojila ljubav prema biciklizmu odlučili su krenuti na zanimljiv put - dug čak 450 kilometara. No, prije polaska darovali su Udrugu Šegrtsko srce koja u koprivničkoj Obrtničkoj školi pomaže potrebitim učenicima.

Ljubav prema bicikliranju povezala je ove ljude. Oni su uglavnom uspješni poduzetnici koji u slobodno vrijeme voze bicikl. Dolaze iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Italije i Hrvatske. Udruzi "Šegrtsko srce" koja djeluje u sklopu koprivničke Obrtničke škole darovali su 10 tisuća kuna, a mažoretkinjama u Čazmi osigurali su dio opreme.

- Danas krećemo iz Koprivnice do Čazme, tamo nas čeka gradonačelnik nakon toga idemo u Samobor. Sutra ujutro pokret od Samobora do Postojne koja je zahtjevnija i jača tura. 160 km i 3000 nadmorske visine - najavio je Hrvoje Tisaj, predsjednik BK "Rotor" Koprivnica.

Kiša ih nije omela u naumu. Za Britanca Johna Williama ovo su prihvatljivi uvjeti.

- Puno sam puta bio u Hrvatskoj, ali u Koprivnici sam prvi put. Pozvali su me biciklisti iz Biciklističkog kluba.  - Odličan je to klub. No čekamo sunce, iako vrijeme nije problem - kaže.

Stigli su ovamo i Talijani. Giuseppe je najstariji, ima 67 godina. Hrvatsku znaju preko poslovnih partnera, a njezine će ljepote, nadaju se, otkriti na biciklima.

Vozit će tri dana. Prijeći će biciklima više od 450 kilometara. Krajnje im je odredište istarski Novigrad.