Milan Bandić snima film o Milanu Bandiću

Nakon Gazde i Gazde 2 stiže i "Kumek", novi projekt redatelja Milana Bandića, javnosti poznatog kao Darijo Juričan. Naime, Juričan je službeno promijenio ime što je s novinarima podijelio na najavi svoga filma o najdugovječnijem hrvatskom gradonačelniku Milanu i njegovu dosadašnjem radu.

Grad Zagreb dobio je još jednog Milana Bandića.

- Ja sam se službeno preimenovao u Milana Bandića, osobna je stigla jučer, tako da ovaj Milan Bandić radi film o Milanu Bandiću, rekao je Milan Bandić, redatelj filma Gazda 3- Kumek.

Sakupljanje materijala filmska je ekipa započela još 2016 godine. Najviše problema imali sa Zagrebačkim holdingom. Sve ostale institucije izašle su im u susret.

- Po mojoj procjeni preko 200 prava pristupa informacijama, u zadnjih dve godine koristili smo za ovu temu, dodaje Bandić.

Gazda 3 progovorit će i o gradonačelnikovim suradnicima, medijima i svemu čime je ovladao u godinama na vlasti.

- Govorit ćemo o u tom djelu i o načinu kako gradonačelnik kupuje medije, kakvi su kriteriji, odnosno, ne znaju se kakvi su kriteriji za dodjelu tih potpora, rekao je istraživački novinar Hrvoje Apelt.
Dario Juričan u Nu2: Nisam zavidan Ivici Todoriću
Kako se financira iz donacija, osmislili su razrede za donatore. Pa tako uplatama u razred Hermes, Boško Buha, Kikaš ili Sposoban građani mogu sufinancirati film. Ako se skupi 15 milijuna kuna, koliko iznosi najviši razred, redatelj film neće objaviti.

Novac za film uplatama na račun ili internetom filmska će ekipa sakupljati sljedećih 20 dana.