Utrka C'est is the best

Ulični festival C'est is the best po 23. put uveseljava Zagrepčane i njihove goste. Iako dosadna kiša malo kvari ugođaj, nije ubila volju i želju sudionika da daju sve od sebe. Danas smo mogli vidjeti utrku bicikala na - sedam metara i utrku gradskih čistača na trokolicama.

Uobičajenom brzinom stazu od 7 metara prijeđete za dvije do 3 sekunde. No kada je cilj biti što sporiji, za pobjedu sporiji od minute i pol - sve je bitno drukčije. Jedina pravila su da ne smijete balansirati u mjestu dulje od 3 sekunde, te da ne smijete spustiti nogu na tlo.

No kako biste vozili što sporije, potrebno je posjedovati cijeli niz vještina koje je potrebno trenirati.

U veseloj međunarodnoj utrci sudjelovalo je 20-ak natjecatelja, zahvaljujući raspjevanoj skupini mladih Španjolaca. Ipak, nagrada odlazi u Njemačku. Pobjedniku je trebalo minutu i 35 sekundi, ili preračunato - vozio je brzinom od 265 metara na sat.

A nakon završetka "Usporke", na Trg su stigli radnici "Čistoće" sa svojima trokolicama - kako bi provjerili hoće li 9-erostruki uzastopni pobjednik Vanja Lojna ponovno biti najbrži.

- Stalno vozim trokolicu, dok čistim, dok radim. Tak da nema nikakve tajne... To je samo. Kajaznam... Spretan sam, ne znam, kazao je pobjednik utrke smetlara Vanja Lojna.

Iznenađenje je i ovaj put izostalo, Vanja je bio najbrži i deseti put.