Radiodramska izvedba kultnog Malog princa

Spoj kazališne izvedbe, radijskog medija i glazbe, autorski projekt studenata Produkcije i Kazališne režije i radiofonije Akademije dramske umjetnosti, bit će premijerno izveden za učenike osnovne i srednje škole Centra Vinko Bek u Zagrebu u utorak, 4. lipnja.

- Radiofonijski projekt 'Mali princ', prema motivima pripovijetke Antoinea de Saint Exuperyja, nastao je u sklopu završnog preddiplomskog projekta iz kazališne umjetnosti Ante Ševe, studenta 3. godine produkcije, napominju sa zagrebačke Akademije dramske umjetnosti.

Kultno djelo svjetske literature, blisko jednako i djeci i odraslima, bavi se prije svega pitanjima 'što gledamo' i 'što vidimo', možemo li vidjeti i onkraj vidljivog, možemo li vidjeti ono čega nema, vraća nas u perspektivu dječje imaginacije.

- Upravo zbog toga, student druge godine diplomskog studija Kazališne režije i radiofonije, Hrvoje Korbar izabrao je ovo djelo za svoj završni rad iz kolegija Radiofonija, budući da je radio medij na kojem slike, na temelju autentičnog zvuka, glazbe i teksta stvara sam slušatelj, stoji u najavi.

U sklopu prezentacije projekta i na temeljima dosadašnjeg autorovog rada u radijskom mediju (dokumentarne radio drame Puhači s tračnica i Mrtva slatko pjevam) te istraživanja u domeni spajanja žive kazališne izvedbe  i radijskog medija (S. Beckett: Ne mogu nastaviti. Nastavit ću, autorski projekt Drvo koje je pjevalo, Bajsove vrpce prema motivima radova Zvonimira Bajsića), ova izvedba bit će još jedan pokušaj da čaroliju radija stvorimo uživo uz pomoć glumaca i glazbenika.

Radiofonijska izvedba bit će premijerno izvedena pred učenicima osnovne i srednje škole Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek u utorak, 4. lipnja, u 16 sati, a drugi dio završnog preddiplomskog projekta studenta Ante Ševe je post-produkcija same radio drame Mali princ koja će od 1. listopada biti dostupna u internetskom arhivu Akademije dramske umjetnosti.