Oduševilo trodnevno ronilačko druženje na Pagu

S više od 6000 km obale i preko 1000 otoka ne iznenađuje da ronjenje čini veliku krišku torte hrvatske turističke ponude. Ove godine više od 300 ronilaca iz regije ali i šire okupilo se na 7. Ronilačkim igrama ovdje u prekrasnom zaljevu Šimuna na otoku Pagu.

Trodnevno ronilačko druženje već godinama najveća je podvodna manifestacija u regiji.

- Imamo sreću da živimo u Hrvatskoj i imamo prekrasno podmorje. Cilj Ronilačkih igara je promocija sporta, naravno ronjenja. Osim što se sudionici natjeću imaju i mogućnost isprobati najnoviju ronilačku opremu tako da sve novosti iz ronilačkog svijeta su isto tu na Ronilačkim igrama, ističe organizator Ronilačkih igara Dražen Gorički.

- Ova lokacija je idealna za održavanje ovakvih evenata. Prilično je zaštičen zaljev sa svih starana, nema morskih struja, vidljivost je jako dobra, dubina je maksimalno 18 metara što je u zoni svih rekreativnih ronilaca i osim orkanskih vjetrova uvijek imamo poziciju gdje možemo ovako nešto održati.

Jedinstvena lokacija samo je jedan od aduta koji već sedmu godinu ovamo privlači brojne ronioce.

- Ove godine imamo preko 300 natjecatelja natječu se u 4 ronilačke discipline  i jednoj ne ronilačkoj - u nadvodnoj fotografiji. Natjecatelji su došli iz cijele regije. Najviše je iz Hrvatske iz Bosne, Srbije, Slovenije. Čak i iz Austrije i Njemačke, ističe Gorički.

No bilo je i onih koji su na Pag stigli s drugih kontinenata.

Ronilački kvizovi, testovi izdržljivosti i preciznosti u tirkiznu su podvodnu arenu mamili sve ljubitelje dubina.

No bit Ronilačkih igara nije samo u sportskom nadmetanju. Zanimljive sadržaje pronašli su i oni koji su vikend proveli iznad vode.

Vatromet i odličan koncert Soul Fingersa samo su neke od njih.