Vapaj za bolji svijet Eugena Varzića

Djela su mu uvrštena u svjetske umjetničke leksikone i muzeje, a osim slikarstvom, Eugen Varzić bavi se ilustracijom, dizajnom, fotografijom, kiparstvom i dokumentarnim filmom. U zagrebačkoj galeriji Laval Nugent pokazao je svoj 'Ludus' ili, kako kaže, radost stvaranja.

Krenuo je od sebe i ne velikom platnu simbolično izmasakrirao svoje lice jer to je, kaže lice Europe koje je trenutačno razbijeno migracijama, velikim nesuglasjem jednih "za" i drugih "protiv" , a, zapravo, je to autorov vapaj za bolji svijet od onoga koji ga okružuje.

Cijeli taj ciklus, koji je svoju uvertiru imao prije nekoliko godina kada je Varzić počeo pisati blog, vrti se oko ljudi. Kasnije ga pretočio u knjigu koju, kaže, još nema hrabrosti objaviti, ali ne krije da se svaka ova slika, točnije njezin lik može povezati s jednom životnom situacijom.

Rođeni Slavonac s porečkom adresom u svom ateljeu smišlja nove priče - i baš svaka, koju prenese na platno, ima svoju dublju, psihološku stranu i sadržaj zbog kojih, neminovno, zapnu za oko.