Fotografije Stanka Hercega - u kontejneru

Različiti prostori inspiriraju umjetnike za izložbe. Ovaj o kojemu je riječ, ulazi u kategoriju neobičnih, a snimatelj i fotograf Stanko Herceg smatra da je to pravo mjesto za njegove radove. A to je kontejner na riječkom Molo longu.

Jedna posve neobična izložba, na jednom još neobičnijem mjestu - neuglednom kontejneru, tik uz riječke dizalice. Molo longo postao je  mjestom na kojem se tijekom ovog vikenda slučajni šetači mogu upoznati s opusom ovog zagrebačkog fotografa i snimatelja koji svijet kroz objektiv promatra još od svoje jedanaeste godine.
- Ova izložba inspirirana je filmom Blow up, a ja sam izmislio riječ blow down, umanjio sam fotografije više nego su veličine samih filmova, kaže Herceg.

Herceg tim ciklusom minijatura odaje počast Michelangelu Antonioniju ujedno problematizirajući fotografiju kao sredstvo propitivanja naše percepcije. 

- To su moje svakidašnje fotografske misli koje snimam po Hrvatskoj, ne samo u Zagrebu, i mogu biti izložene svugdje, dodaje Herceg.

Ta skučena pop-up izložba dio je programa Art Kontejner kolektiva Kombinat: Odlučili smo da ćemo raditi manje formate u ovom specifičnom prostoru tako da je ovo prva izložba, a pratit ćemo taj koncept malih formata, kratkog vremena i malog prostora, napominje Ivana Lučić iz Kombinata.

Izlagački prostor je zapravo brodski kontejner kojem okolni grafiti uz izložena dijela daju jednu posve novu dimenziju.