Medvjedić Matija u oporavilištu zagrebačkog ZOO-a svakim danom sve veći i jači

Medvjedić Matija koji je krajem veljače pronađen kraj Vrbovskog, svakim danom postaje sve veći i jači u oporavilištu Zoološkog vrta grada Zagreba, priopćio je u utorak ravnatelj zagrebačkog ZOO-a Damir Skok.

Medvjedić će, kako kaže, uskoro navršiti pet mjeseci i trenutačno teži 17 kilograma.

- Svi koji se o njemu brinu, sada više ne moraju strepiti oko svakog Matijinog obroka. Neprospavane noći kako bi medo popio malo mlijeka iz bočice sada djelatnicima Zoološkog vrta djeluju kao davna prošlost, kaže Skok.

- Naš medo je uistinu zdravog teka. Posebno su mu dragi kravlji sirevi, ponajviše zagrebački i samoborski. Kao pravi gurman, sir voli kombinirati s lukom, i to onim medvjeđim. Mali sladokusac također uživa u medu, voćnim kašicama, jagodama i drugom šumskom bobičastom voću. Čim sazriju prve neretvanske lubenice, rashladit ćemo ih i njima počastiti Matiju. Znamo da je to za medvjede ljetno osvježenje bez premca, ističe ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta.

A kako bi lakše podnio naglo zatopljenje, Matija je dobio i bazenčić. Voli igru u vodi.

Medvjedić Matija znatiželjan je, razigran, ponekad i nesmotren. Ekipa iz ZOO-a za sve to ima mnogo razumijevanja, pa kad medo i napravi neku štetu, poput uništavanja igračke ili zdjelice, brzo mu se progleda kroz prste, rekao je Skok.