Animafest u punom zamahu

U tijeku je treći dan programa 29. izdanja našeg najvećeg međunarodnog filmskog festivala - Animafesta Zagreb, u sklopu kojega se od 3. do 8. lipnja prikazuje više od 400 umjetničkih animiranih filmova, uz brojna popratna događanja.

Animafest pratimo svakodnevno, među ostalim i ciklusom kronika koje emitiramo u večernjem terminu na HTV3, te na usluzi HRTi, a jutros su studiju emisije Dobro jutro, Hrvatska gostovale producentica festivala Paola Orlić i autorica animiranog filma 'Jedan od mnogih' Petra Zlonoga s najnovijim festivalskim najavama.

- Animafest: Zagreb postao središte svjetskoga animiranog filma

Paola Orlić predstavila je današnja događanja, među kojima je i projekcija dugometražnog hita 'Ruben Brandt, kolekcionar' u 17,30 sati u Kinoteci - kriminalističko-artističkog je to film Milorada Krstića koji se zasniva na otkačenoj premisi o psihoterapiji krađom umjetnina iz velikih svjetskih muzeja, a Petra Zlonoga govorila je o svojem filmu 'Jedan od mnogih' budući da je to jedan od tri hrvatska filma koja se nalazi u konkurenciji Velikog natjecanja kratkometražnih filmova: