Počinje Ogulinski festival bajke

Jedinstvena manifestacija koja već 14. godinu slavi bajkovito stvaralaštvo, Ogulinski festival bajke, počinje sutra i traje do 9. lipnja. Ogulin će se pretvoriti u veliku pozornicu na kojoj će se izmjenjivati umjetnici i izvođačI iz Hrvatske i inozemstva.

Ulaz na sve predstave, pripovijedanje i koncerte bit će besplatan, a sadržaji koji očekuju posjetitelje osmišljeni su za djecu do 14 godina starosti.

Raznovrsne kreativne radionice, pripovijedanja bajki te sudjelovanje u popratnim sportskim aktivnostima dovoljan su razlog da vikend ljubitelji edukativne i originalne zabave za cijelu obitelj pohrle u Ogulin eko-turističkim vlakom Karlek na ruti Zagreb-Ogulin-Zagreb i Rijeka-Ogulin-Rijeka.

Okosnicu trodnevnog programa čini i pripovijedanje, disciplina koja je dugi niz godina bila pomalo zaboravljena. Ogulinski festival bajke je prvi u Hrvatskoj stavio, naime, u fokus pripovijedanje te daje na značaju tom umjetničkom izričaju ugošćujući iz godine u godinu neke od najboljih hrvatskih i svjetskih pripovjedačica, poput Jasne Held, Katharine Erice Ritter i Nathalie Bondoux.

Brojne radionice namijenjene su najmlađim posjetiteljima: od onih koje su potpuno moderne – npr. robotike, do radionica izrada tradicionalnih lutki.

Program Ogulinskog festivala bajki u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavili su direktorica Turističkog ureda TZ Ogulin Sonja Drašković, voditeljica dječjeg zbora Klinci Ogulinci i učiteljica u Prvoj osnovnoj školi Ogulin Slavica Tripalo, te Mali školski zbor Klinci Ogulinci: