Festival adrenalinskih sportova

U Osijeku je počeo 20. Pannonian Challenge - najveći regionalni festival adrenalinskih sportova. Stigli su natjecatelji iz cijeloga svijeta. Uz vratolomije u skate parku - posjetitelje do 9. lipnja očekuje i bogat popratni program - koncerti, radionice, izložbe i drugi zabavni sadržaji na otvorenom.

Na 20. Pannonian Challengeu ove se godine u adrenalinskim sportovima natječe više od 300 sportaša. U Osijek su, kažu, došli pobijediti, ali i dobro se zabaviti.

- Skejtam 14 godina i Pannonian Challenge je definitivno jedan od najboljih i najvećih skate, BMX i action-sports festivala na svijetu, rekao je Timotej Lampe Ignjič, vozač skateboarda, Slovenija.

Osječki Skate-park vozačima BMX-a postao je i važna postaja na putu do olimpijskih igara 2020.  Odlazak u Tokio priželjkuje i naš Marin Ranteš, kojemu titula svjetskog prvaka nije razlog za opuštanje.

- Konkurencija je velika kao i na svakom natjecanju, top 20 ljudi sa svjetskog kupa je tu i jedva čekam da pokažem svoje najbolje, da vidim na kojem ću mjestu završiti, govori Marin Ranteš, svjetski prvak u BMX-u, Hrvatska.

Zato u Osijek rado dolaze i amateri i profesionalni vozači.

Da je vožnja skate-boarda danas mnogo više od obične ulične razbibrige, svjedoči i sve veći broj vozača s profesionalnim ugovorima.

Zbog vozačkih vratolomija, ali i bogatog popratnog programa Pannonian Challenge ima velik turistički potencijal.

- U ovih pet dana očekujemo između 20 i 30.000 posjetitelja, smještajni kapaciteti u Osijeku su već popunjeni, istaknula je Mirna Šmit, komunikacijski tim Pannonian Challenge-a.

Natjecanja u osječkom Skate-parku nastavljaju se sutra vožnjama u kategoriji in-line rola, a subota i nedjelja rezervirani su za oglede vozača BMX-a.