Klupska scena: Lijepo vrijeme je i vrijeme za lijepe koncerte

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić najavio je još jedan niz lijepih koncerata i festivala koji nas očekuju: Mali ulični festival, Baš Naš festival i Ljeto u MSU-u, a dolaze nam i The Black Lips i Disciplin A Kitschme.

Petak, 7. lipnja


Lijepo vrijeme je i vrijeme za lijepe koncerte: osim što smo ušli u mjesec kada se održava INmusic festival, ovaj se vikend u Stubičkim Toplicama održava i Mali ulični festival na kojem će nastupiti Pips,Chips & VideoClips, Soulfingersi i Frajle.

Tijekom vikenda se održava još jedan Projekt Ilica, a jučer je u Umagu počeo i Music & Art festival Indirekt koji osim arta nudi i niz odličnih nastupa brojnih bendova. Tako danas i sutra na Indirektu nastupaju Porto Morto, potom Pseća plaža, Igralom, Nemanja, Maika - aktualni bend Ide Prester, Liamere, Be Forest, Skeemers, Koala Voce i Letronika. Više nego dovoljno razloga za posjetiti Umag.Na Platou Gradec u Zagrebu u sklopu festivala Baš Naš nastupa Edo Maajka pa poziv svima koji ga nisu doživjeli uživo da ga dođu pogledati u ovom prekrasnom ambijentu.

U prekrasnom ambijentu kluba Močvara jedan izvanserijski koncert - u goste dolazi Koja sa svojim bendom Disciplin A Kitschme kako bi promovirao cd box set „Ove ruke nisu male…4" koji obuhvaća tri studijska albuma koje je Koja objavio tijekom boravka u Londonu - takozvana londonska faza.Na žalost, prije nekoliko mjeseci je preminula pjevačica grupe Manja tako da se ne zna u kakvoj će postaviti nastupiti ali bit će to sigurano jedan od onih koncerata koji još dugo odzvanjaju u glavi.

Subota, 8. lipnja

Sutra počinje još jedno Ljeto u MSU u sklopu kojega na krovu zgrade Muzeja suvremene umjetnosti nastupaju brojni glazbenici uz brojne prigodne izložbe, filmove i performanse. Ljeto sutra otvara nastup grupe Kries, a do kraja Ljeta u MSU čekaju nas još nastupi Laibacha, Borghesie, Letu štuke, grupe The Strange i Tram 11.

Srijeda 12. lipnja

U srijedu 12. lipnja i četvrtak 13. lipnja na plaži Martinska u Šibeniku se održava festival Regius na kojem ove godine nastupaju Električni orgazam, Zoster, Eyesburn, Sajsi MC, Them Moose Rush i Cold Snap. Line up za svaku pohvalu.Istu tu srijedu u Zagrebačkom kazalištu lutaka Tamara Obrovac predstavlja novi studijski album „TransAdriaticum" sa pratećom grupom Trans Adriatic Quartet. Riječ je o albumu kojeg je objavila austrijska diskografska kuća Alessa Records. Album je već predstavila na velikom norveškom Trondheim Jazz Festivalu, gdje je oduševila publiku ali i glazbene kritičare pa vjerujemo da će i naša publika sa velikim veseljem doći na njezin koncert u srijedu.

Također u srijedu u Vintage Industrial baru nastupa grupa The Black Lips iz Atlante. Psihodelični je to garažni rock bend s desetak diskografskih izdanja i velikim koncertnim iskustvom.Ukratko, topla preporuka ljubiteljima garažnog rocka kao i za koncert dan kasnije u Tvornici kulture gdje nastupa još jedna odlična garažna rock grupa koja dolazi iz San Francisca - Black Rebel Motorcycle Club čiji nastup u Tvornici kulture se već mjesecima željno iščekuje.

Istu večer u klubu KSET promocija debi albuma odličnog novog zagrebačkog rocka benda Fire In Cairo.

Pogledajte gostovanje Dubravka Jagatića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: