20. Fiumanka - više od 200 jedrilica

Nakon jučerašnje Europske medijske regate održana je velika 20. Fiumanka. Riječki akvatorij pretvoren je u veliko regatno polje.

- Sutra počinje 20. Fiumanka

Pobjednik 20. Fiumanke i najbrži brod riječke regate je EWOL – The Way Of Life na čelu s iskusnim kormilarom Gašperom Vinčecom koji je u cilj ušao u 15:59.

Slovenska posada obranila je titulu najbržeg jer upravo oni bili su i prošlogodišnji pobjednici.

Staničić na Fiumanki: Svi mogu bit zadovoljni dobro određenom turističkom predsezonom

Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić izjavio je u subotu u Rijeci da svi mogu biti zadovoljni dobro odrađenom presezonom jer je u prvih pet mjeseci povećan broja dolazaka turista, i vjeruje da su se turistički radnici dobro pripremili i za špicu sezone.

- Smatram da možemo svi biti zadovoljni s predsezonom. To je ono što smo najavljivali, u prvih pet mjeseci bilježimo trend rasta broja dolazaka turista s ključnih emitivnih tržišta, kao i s dalekih tržišta, rekao je direktor HTZ-a koji je u Rijeci nazočio 20. Međunarodnoj jedriličarskoj regati krstaša Fiumanka.

Staničić je ocijenio da je presezona dobro odrađena. Sada smo na ulazu u špicu turističke sezone, kada se očekuje najintenzivniji turistički promet i vjerujem da su svi turistički radnici dobro pripremili sve što će ponuditi gostima, dodao je.

Naglasio je kako je HTZ odradio glavni dio promotivnih aktivnosti na sajmovima i marketinške kampanje te očekuje da se će u istom tonu nastaviti i u glavnoj sezoni.

Direktor HTZ-a koji je nazočio jubilarnoj 20. Međunarodnoj jedriličarskoj regati krstaša Fiumanka, rekao je kako to sportsko natjecanje promovira i nautički turizam.

- Drago mi je da je Fiumanka nakon dva desetljeća izrasla u sjajnu manifestaciju, koja promovira nautički turizam. Ove godine je više od 200 sudionika, a uz jedrenje je priređen i bogat gastronomski i zabavni program, što je i za Rijeku i za Hrvatsku sjajna promocija, naglasio je.