Zagreb: Oldtimer rally

Ljubitelji starih automobila na svoje su došli u središtu Zagreba, gdje je počeo još jedan Oldtimer rally. Pojedini primjerci nadomak su stotoj.

Dašak prošlosti na Europskom trgu. Limeni ljubimci kakvi se rijetko viđaju.
Riječ je o skupom hobiju. No vlasnicima to nije na prvome mjestu. Brinuti se za ovakve ljepotane - za njih ima posebnu, sentimentalnu vrijednost.  

- Ovaj Bently koji je iza mene zaista je fantastičan, nije najskuplji, ali je po meni apsolutno nešto posebno, prekrasan automobil, rekao je Radovan Marjanović Kavanagh, predsjednik Oldtimer kluba Zagreb.

Jedan od najstarijih primjeraka ovaj je Ford iz davne 1922.

- Ovaj model ima nadimak doktor, zato što mu je prtljažnik veličine doktorske torbe. Inače, automobil ima 4 cilindra i oko 3000 kubika, mx brzinu potiče 60-ak km na sat, što je u to vrijeme bila velika brzina, govori Rudolf Klicper, član upravnog odbora Oldtimer kluba Zagreb.

Na svojevrsnoj izložbi - ukupno 84 primjerka. Zagrepčanima i njihovim gostima donijeli su dašak davnih vremena i neke vratili u mladost.

Kako bi ih građani imali priliku vidjeti - svake godine u isto doba izloženi su na različitim lokacijama.

- Svi automobili moraju biti registrirani i imati zelenu kartu, što govori o kvaliteti vozila, rekao je Radovan Marjanović Kavanagh.

Sutra se sele na plato ispred Hrvatskog narodnog kazališta. Dobra pozivnica za odlazak u šetnju.