Sa zagrebačke premijere filma o Vladi Divljanu

Film 'Nebeska tema' o velikom glazbeniku Vladi Divljanu premijerno je sinoć prikazan pred zagrebačkom publikom u rasprodanoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Riječ je o dugometražnom dokumentarnom filmu s elementima igranog, a režiju i scenarij potpisuje Mladen Matičević.

U filmu sudjeluju najvažniji autori s prostora bivše Jugoslavije, koji su posebno za tu priliku snimili, i u filmu izvode, nove verzije Divljanovih pjesama, što film čini jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima. 'Nebeska tema' snimana je u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

Središnja tema glazbenih novosti Ante Batinovića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska bila je upravo zagrebačka premijera 'Nebeske teme':- Riječ je o dokumentarnom filmu, no u stvari se radi o ljubavnom filmu, zato što je ovo film koji pokušava dati odgovor na pitanje tko je bio Vlada Divljan, a Vlada Divljan je bio netko koga su svi koji su ga poznavali jako voljeli, mnogi zbog muzike, mnogi zbog tog što je bio takav kakav je bio, kaže redatelj i scenarist filma Mladen Matičević.

- Svatko je učinio što je mogao da nekako pomogne da se sjećanje na njega i njegova ostavština koja nije samo u njegovim pjesmama, nego i u njegovoj osobnosti, da nekako ostane nešto što u filmu postoji, istaknuo je glazbenik Darko Rundek.